Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Se vansinnesfärden

(UPPDATERAD 16.15) Karol Pustelnik trodde inte sina ögon. Bilen på andra sidan motorvägen körde mot den mötande trafiken i 100-110 kilometer i timmen.
– Jag tänkte bara ”fy fan, det här är en galen kille”, säger Karol.

Annons

Klicka här för att se inslaget

Det var i torsdags som incidenten inträffade. Karol Pustelnik körde från Bettorp och vidare på Västerleden på E20/E18 i riktning mot Marieberg.

– Sedan ser jag en bil som kör från Ica Maxi mot stan. Det är en gubbe som är kanske 50-60 år gammal. Han svänger ner på E20 mot Stockholm, men vänder och kör i stället mot Marieberg i fel riktning, berättar Karol.

Och det var alltså det som Karol fångade på filmen som går att se här ovan.

Hur länge körde han i fel riktning?– Fram till avfarten mot Oslo. Där svängde han av, men det var ju också i riktning mot trafiken.

Hur fort skulle du säga att han körde?– I ungefär 100-110 kilometer i timmen. Han bromsade till ibland, men höll ändå hög hastighet.

Karol Pustelnik berättar att bilen som färdades framför honom blinkade och försökte varna de bilar som skulle ställas inför ett möte med bilen i fel färdriktning. Och att det kunde gått illa.

– Flera gånger var han väldigt nära andra bilar.

Har du varit med om något liknande någon gång?– Nej, det var första gången. Och nu tänker jag efter. Ibland kan det vara lätt att man inte är så koncentrerad när man kör, men det kan ju komma någon jäkla gubbe.

Karol säger att han ringde och anmälde det inträffade till polisen. Och att han ringde tillbaka några dagar senare för att se hur det hade gått.

– De sa att de hade fotat en bil, men jag vet inte vad som har hänt, säger han.

Mats Nylén, presstalesman på Örebropolisen, har tagit del av filmen.

– Det går att konstatera att det handlar om vårdslöshet i trafik, alternativt grov vårdslöshet i trafik, säger han.

Mer läsning