Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Sveriges hårdaste hockeylåt?

Scandinavian Hatelands ”Det är vi som är Örebro” är Örebro Hockeys nya kamplåt.
Och det kan vara Sveriges hårdaste hockeylåt.
– Jag har inte hört någon hårdare i alla fall, säger gitarristen Mikael Nilsson.

Annons

Till Örebro Hockeys SHL-premiär i Karlstad för några veckor sedan hade hardcoregruppen Scandinavian Hateland premiär med den nya låten som är ett samarbete mellan bandet och Örebro Hockeys supporterförening 14-3.

– Vi har två medlemmar i bandet som är väldigt hockeyintresserade som kom i kontakt med 14-3. De var sugna på en ny kampsång. Så det är riktigt kul och stort för oss att vi kunde göra det här, berättar gitarristen Mikael Nilsson.

Är det hockeysveriges hårdaste kamplåt?– I alla fall som vi har hört. Det känns som vi fick in den där sköna testosteronfyllda hockeykänslan i låten, säger Mikael Nilsson som beskriver bandets sound starkt influerat av 90-tals hardcore från Burning Heart-eran med band som Nine, Refused och 59 Times The Pain

Scandinavian Hateland siktar  att släppa ett nytt album i november och i samband det anordna en releasefest och konsert. Låten ”Det är vi som är Örebro” kommer vara med på albumet, men då med en annan text.

Med på låten medverkar medlemmar från supporterföreningen 14-3.

– Vi är några stycken som är med och körar, bland annat jag. Sen var några stycken med i videon också, berättar 14-3:s ordförande Martin Dahlberg.

– Det är kul att de vill göra låten tillsammans med oss. Det betyder mycket för hockeyn och för staden. Och det är en väldigt bra låt och text.

Hur ska låten användas under säsongen? – Först och främst kommer den att spelas på uppladdningar. Sen är det upp till klubben om den ska spelas inne på Behrn arena i samband med matcherna, säger Martin Dahlberg.

Mer läsning

Annons