Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Träningsläger satt i rullning

I Ballonghallen i Vivalla var det under lördagen full aktivitet. Örebrolaget i Rollerderby, Nerike Knockouts, ordnade under helgen ett bootcamp och både nybörjare och mer avancerade spelare fyllde hallen.

Annons

Av de förväntade 40 deltagarna var det ungefär 35 personer som närvarade vid bootcampet. Nina Birgersson i Nerike Knockouts var mycket nöjd med det de dittills hunnit med.

– Fredagskvällen gick jättebra. Vi har haft besök av en kille från Göteborg, han är med i Göteborgs killag och kom hit och tränade oss. Idag blir det dock mer regelrätt träning, så som vi brukar ha det, berättar Nina Birgersson.

På förmiddagen hade deltagarna en teorilektion med en domare från Norrköpings Rollerderbylag. På eftermiddagen var det fysisk träning som gällde.

Något som är viktigt att veta är att det inte är vilka rullskridskor som helst som får användas när man spelar Rollerderby.

– Man får inte ha vanliga inlines eller rullskridskor, utan man måste ha det som kallas Quad Skates. De är anpassade för Rollerderby genom att de exempelvis har lägre skaft. Det är viktigt att kunna röra sig bra, sidleds och snabbt. Faktiskt är det en säkerhetsfråga, för man kan skada sig ordenligt, säger Nina Birgersson.

En av deltagarna, Diana Masete, hade kommit från Uppsala för att vara med.

– Det är riktigt kul att det är lagspel för det känns inte som att det finns så många lagsporter man kan börja med på nybörjarnivå när man är vuxen. Bootcampet har varit jättebra och det är bra att få öva upp sina baskunskaper och att få träffa andra. Överlag så är det också väldigt kul att det är en så härlig gemenskap i Rollerderby.

Mer läsning