Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Werme rasar mot Kinaresa

Björn Sundin (S) och Lennart Bondeson (KD) är på tjänsteresa – i Shanghai.
– De skickar fel signaler, varför ska äldrevården spara när kommunalråden åker på resor som aldrig förr, säger Werme (FP).

Annons
Björn Sundin, Lennart Bondeson och Staffan Werme.

I mars var Björn Sundin och Lennart Bondeson på mässa i franska Cannes. Nu är kommunalråden åter ute på resa, den här gången i kinesiska Shanghai för att knyta kontakter inom transport och logistik.

Upprörd Werme

Oppositionspolitikern Staffan Werme (FP) är upprörd. Han tyckte det var fel av politikern att åka till Frankrike, och han är ännu mer irriterad på Kinabesöket.

– Man reser inte bara till världens största diktatur, man menar också att det är värt att lägga tiotusentals kronor för att lära något av och i Shanghai. Det är onödigt att göra några djupare jämförelser när man vet att Shanghai är dubbelt så stort som hela Sverige och växer med ett Stockholm per år, säger Werme.

Genererar jobb

Både Bondeson och Sundin försvarar sin resa. De tror att den i längden generar jobb för staden.

– Om man har den bilden av sig själv ska man självklart inte utanför Sveriges gränser. Det här är en bra idé att knyta investerare till Örebroregionen, men Staffan tycker att man ska vara passiv. Jag tycker det är vårt ansvar att knyta kontakter, Örebro behöver fler arbetstillfällen, säger Sundin.

– Det är ett typiskt Werme-utspel. Kina och Sydostasien är den starkaste regionen i världen. I dag (läs i går) har vi skrivit avtal med en region på en miljoner invånare nordost om Shanghai. Det är en öppen överenskommelse för att främja utbyte av logistikfrågor som vi presenterar närmare på måndag, säger Bondeson.

Mer läsning

Annons