Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wermes Twitterattack om torgstugan

Frågan om krogen Stora Örebro ska få sätta upp en röd stuga på Stortorget i sommar väcker känslor. Så även bland politiker – och så även på internet.
I dag gick Staffan Werme (FP) till hårt angrepp mot Björn Sundin (S) på Twitter.

Annons

I dag berättade NA att krogen Stora Örebros planer på en röd stuga med ett vitt staket på Stortorget har stött på patrull hos kommunen.

Det har varit klart en tid att krogen ska få ha uteservering, men när stugplanerna nådde beslut i byggnadsnämnden så gillades inte utformning och färg.

Många nämnderBjörn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad konstaterade att det är många nämnder inblandade i ett sådant beslut och att det därför finns en restauranggrupp från olika avdelningar på kommunen. Detta för att företagare lättare ska få besked om vad som krävs. 

– Här har det inte blivit så. Jag kan inte svara på varför. Om vi hade tagit det samlat och suttit vid samma bord från början hade det säkert inte varit en fråga nu, sade Sundin.

Wermes angreppReaktionen från oppositionsråd Staffan Werme (FP) lät inte vänta på sig. På Twitter skriver han:

”Björn Sundin ska sätta sig nu och prata. Det borde han ha gjort för 2 månader sen!”

”Ge Stora Örebro de tillstånd de behöver nu! Men vilket ansvar tar Björn Sundin för alla kostnader de orsakas av hans tafflighet?”

”Ta ditt ansvar! Du är kommunalråd i Sveriges 6;e största stad. Göm dig inte bakom tjänstemännen som vanligt”.

Sundins svar

Björn Sundin svarar på sin Twitter bland annat:

”Staffan Werme på 140 tecken, du är rolig du. Jag lägger min kraft på att lösa problemen, du kan fortsätta med rundlösa angrepp”.

"Eller så tar du reda på fakta innan du uttalar dig. Men det vore kanske att begära för mycket".

Här är Twitterkonverstationen mellan Staffan Werme och Björn Sundin:

Staffan Werme @staffanwerme @bjornsundin ska sätta sig nu och prata. Det borde han gjort för 2 månader sen! http://na.se/nyheter/orebro/1.1653092-kommunen-stoppar-uteserveringens-stuga

9:06 AM - 11 May 12 via Tweet Button • Details

Staffan Werme @staffanwerme Ge Stora Örebro de tillstånd de behöver nu! Men vilket ansvar tar @bjornsundin för alla kostnader de orsakats av hans tafflighet? #orepol

9:13 AM - 11 May 12 via Echofon • Details

bjornsundin @bjornsundin @staffanwerme Eller så tar du reda på fakta innan du uttalar dig. Men det vore kanske att begära för mycket.

9:15 AM - 11 May 12 via Twitter for iPad • Details

Staffan Werme @staffanwerme @bjornsundin Ta ditt ansvar! Du är kommunalråd i Sveriges 6;e största stad! Göm dig inte bakom tjänstemännen som vanligt.

9:17 AM - 11 May 12 via Echofon • Details

bjornsundin @bjornsundin @staffanwerme på 140 tecken, du är rolig du. Jag lägger min kraft på att lösa problemen, du kan fortsätta med rundlösa angrepp.

9:19 AM - 11 May 12 via Twitter for iPad • Details

Staffan Werme @staffanwerme @bjornsundin Upplys mig! Här! Nu!

Staffan Werme @staffanwerme @bjornsundin Du får gärna maila mig info. Har adressen [email protected] När kan jag räkna med mail?

9:33 AM - 11 May 12 via Echofon • Details

Staffan Werme @staffanwerme En kommunledning som inte leder. Skövlar skog i reservat. Låter krögare vänta i månader på beslut. Och det sker i PN Samhällsbygg. #orepol

9:36 AM - 11 May 12 via Echofon • Details

Mer läsning

Annons