Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare dömd till fängelse – hade knark och skarpladdad pistol i byrån

Annons

En 25-årig örebroare har dömts till fängelse för vapenbrott och flera fall av narkotikabrott. Det allvarligast narkotikabrottet var när polisen hittade 2 400 tabletter Tramadol hemma hos mannen.

De brott tingsrätten nu dömt mannen för begicks under perioden 2015-2017.

Han greps i Kumla i slutet av oktober och har suttit häktad under tiden polisutredningen pågått. När han greps hade han narkotika och ett elchockvapen på sig. Vid en husrannsakan, hemma hos honom i Örebro samma dag, hittades en stor mängd tabletter Tramadol. Polisutredningen har visat att han denna dag även sålt narkotika till en man i centrala Örebro.

Han döms också för brott som begicks 2015 och 2016.

I maj 2015 greps han vid Södra station. Han hade narkotika – cannabis och tabletter – på sig. I en byrå i hans lägenhet fann polisen ännu mera narkotika – och en pistol laddad med fyra skarpa skott. I byrån låg också 25 000 kronor. Mannen menar att det var pengar som han lånat, men tingsrätten anser det bevisat att det var pengar han tjänat på knarkförsäljning.

I juni 2016 greps han också. Han försökte fly från polisen och göra sig av med narkotika. I samband med gripandet hade mannen en kniv på sig.

Mannen har erkänt flera av brotten han åtalades för. När det gäller narkotikainnehav har han sagt i förhör att han sålt en del och använt en del själv.

Han har tidigare dömts för flera fall av ringa narkotikabrott.

Tingsrätten dömer honom nu till fängelse i ett år och sex månader. Det är främst innehavet av 2 400 Tramadoltabletter och vapenbrottet som ger den längden på fängelsestraffet.

Mer läsning

Annons