Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros företagsklimat allt bättre

Örebro har klättrat 42 placeringar i Svenskt näringslivs lista över företagsklimat och har därmed tagit in fjolårets ras med marginal. Hallsbergs kommun har tappat mest och rasat från 133:e plats i riket till 208.

Annons

Det är Örebro och Lekeberg som fått bäst omdömen i Svenskt näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i landets kommuner.

- Det känns jätteroligt att bli bästa kommun i länet, men man ska komma ihåg att företagsklimatet är något vi gör tillsammans, kommunen och företagarna, säger Hans Boskär, kommundirektör och näringslivschef i Lekebergs  kommun.

Även kommuner som Laxå, Degerfors, Nora och Ljusnarsberg har klivit upp i rankingen. Sämst placering i länet har Hällefors och Lindesberg och de ligger även 20 sämsta i hela landet. Bästa placering har Lekeberg, Kumla och Askersund. Örebro som största kommun ligger på 116:e plats.

I riket ligger Solna ännu kvar som bäst rankade kommun och i botten Smedjebacken.

Undersökningen baseras till två tredjedelar på enkätsvar från totalt 31 000 företagare och till en tredjedel på statistik från SCB och UC. Svenskt näringslivs definition av företagsklimat är summan av de institutioner, attityder, regler och kunskaper som möter företagaren i vardagen.

Mer läsning

Annons