Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar till nya resecentrum

Nu är det klart vilka kollektivtrafiksatsningar som får medel från citybanepotten nästa år. Både Hällefors och Lindesberg tilldelas miljonbelopp för att förverkliga planerna på nya resecentrum.

Annons
Snart ett minne blott? Lindesbergs kommun har beviljats pengar för en satsning på resecentrum och på väntsalen.

Mellan 2013 och 2017 fördelar Länstrafiken 53 miljoner kronor till olika satsningar på kollektivtrafikens infrastruktur i Örebro län.

– När det gäller kollektivtrafiken rör vi oss över kommungränserna. Pengarna går till de satsningar som ger störst regional nytta, säger Fredrik Eliasson, utvecklingsstrateg på Länstrafiken.

Trots det har de bara sagt nej till en ansökan i år, en utredning som Örebro kommun ville göra angående södra stationen.

– Det är väldigt viktiga satsningar som beviljats pengar den här gången, säger Fredrik Eliasson.

Tidigare år har till exempel Ljusnarsbergs kommun fått pengar till pendlarparkeringen vid Kopparbergs resecentrum och Nora kommun har fått pengar till ombyggnaden av bussgatan.

Syftet med

satsningarna är att få fler människor att resa kollektivt.

– Vi har sett en viss resandeökning, men omställningen går för sakta för att vi ska klara de mål som sats upp, säger Eliasson.

Pengarna som fördelas ingår i det kompletterande uppdragsavtalet till Citybaneavtalet. En pengapott som kommunerna i begynnelsen själva bidragit till för att skapa bättre förbindelser mellan länet och Örebro.

Kompletterande uppdragsavtalet till Citybaneavtalet

Satsningar som får pengar ur citybanepotten 2015:

Mer läsning

Annons