Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeria-skinka gick ut för sex månader sen

En pizzeria i Östernärke fick bakläxa på flera punkter när kommunens kontrollant besökte restaurangen. Bland annat hittades i kylen skinka med bäst före-datum i januari.

Annons

Det var den första kontrollen sedan ett ägarbyte skett och även om det bara var ett urval kontrollpunkter som undersöktes fick pizzerian kritik på flera av dem.

Kommunens utsända hittade skinka som gick ut i januari och jäst med bäst-före-datum maj. Pizzerians ansvarige säger enligt rapporten att produkterna lämnats kvar av den förra ägaren och att man inte tänkt använda den. Ingen giltig ursäkt enligt kontrollanten. Produkterna borde slängts.

Falsk fårostVid besöket noterades också att den som i menyn kallades fårost egentligen var gjord på vanlig komjölk, något som pizzerian måste åtgärda antingen genom att ändra i menyn eller köpa in rätt ost. Dessutom stod en öppnad konservburk musslor framme i rumstemperatur. Inte okej, säger kommunen eftersom det är ett känsligt livsmedel som måste byta kärl efter öppning och förvaras i rätt temperatur.

Just temperatur var också en punkt som restaurangens anställda visade sig ha dålig koll på. ”Verksamheten saknar tydliga rutiner och kunskap” och kunde inte svara på hur kallt de brukar ha i kyl och frys.

UppföljningsbesökÖvriga punkter inkluderade en mopp på fel plats, tyg-handdukar i stället för papper och livsmedel förvarade på fel sätt. Kommunen förväntar sig att samtliga punkter åtgärdats när man gör ett uppföljningsbesök inom kort. För detta extrabesök kommer pizzerian att debiteras en timtaxa på 920 kronor.

Mer läsning

Annons