Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis cyklade till tåget - genom avspärrning

Den ledige polisen hade bråttom till tåget. Då lyfte han på avspärrningsbandet och cyklade genom ett område där ett grovt brott precis begåtts.

Annons

Nu har personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen beslutat att polisen får ett disciplinstraff i form av 25-procentigt löneavdrag i fem dagar.

Händelsen inträffade den 21 juni förra året. Polis hade spärrat av ett område ett 50-tal meter från ett stationsområde i länet efter att ett grovt brott begåtts. Den ledige polisen var på väg till tåget för att åka till jobbet i Stockholm och cyklade fram mot avspärrningen. Han lyfte på avspärrningsbandet och satte sig på cykeln igen.

Gjorde stopptecken

En uniformerad polis mötte honom, gjorde stopptecken och förklarade att platsen var avspärrad. Trots upprepade uppmaningar att lämna området fortsatte den ledige polisen att cykla.

I ett arbetsrättsligt samtal förklarar mannen att han vid tillfället var stressad då han skulle med ett tåg. Rikspolisstyrelsen anser dock att stress inte är en acceptabel förklaring till förseelsen, utan anser att mannen borde ha respekterat avspärrningen och valt en annan väg till tåget. I synnerhet som en uniformerad kollega vid upprepade tillfällen försökte förmå honom att vända om.

Mer läsning

Annons