Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis hittade knark i hjulhus

Tingsrätten trodde inte på 46-åringens förklaring om att någon hade gömt knarket i hans bil. Nu döms han till sex års fängelse.

Annons

Mannen, som har ett hus i norra länsdelen, greps i juni efter att polisen spanat på honom. Han misstänktes vara påverkad och fick följa med för provtagning. Samtidigt beslagtog polisen 46-åringens bil.

Gömt i ett hjulhus hittade polisen nära tre kilo amfetamin, 1,5 kilo cannabis, nära sju gram kokain och en massa narkotikaklassade tabletter.

Troligen från HollandUnder rättegången hävdade mannen att någon hade gömt narkotikan i hans bil. Det skulle ha skett när bilen var på service utomlands eller när han lånade ut den.

Det här tror inte tingsrätten på. Domstolen menar att det är osannolikt att någon skulle ta risken att lämna ett stort och värdefullt parti narkotika utan uppsikt under så lång tid som det handlade om. Narkotikan smugglades troligen från Holland.

En polisman vittnade också om att 46-åringen frågade väldigt mycket om bilen när han greps. Och direkt när 46-åringen konfronterades om fyndet i hans bil blev han ”gulblek i ansiktet”. Han förstod direkt vad det handlade om, enligt polismannen.

46-åringen döms nu till sex års fängelse för narkotikabrott, grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Mer läsning

Annons