Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis sköt kvinna på Hisingen

Polisen sköt ner en kvinna i Göteborg på lördagkvällen. Japan fördömer nu mordet på journalisten Kenji Goto som tros få halsen avskuren i ett filmklipp från extremiströrelsen Islamiska staten (IS).Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Sverige

Polis sköt kvinna på Hisingen

Polisen sköt ner en kvinna i Göteborg vid 20-tiden på lördagen. Enligt vittnen hade hon med två större knivar attackerat två poliser som skulle gripa henne på Brunnsbotorget på Hisingen.

Världen

Japan: Filmen där Goto dödas äkta

Företrädare för Japans regering säger att filmen där extremiströrelsen Islamiska staten (IS) uppger sig skära halsen av journalisten Kenji Goto förefaller att vara äkta. Mordet fördöms nu runtom i världen.

Landet synbart tagne och upprörde premiärminister Shinzo Abe fördömer IS brutala dödande med skärpa. Han lovar att samarbeta med andra nationer för att ställa ansvariga för Gotos död till svars.

Sju dog i laviner i Alperna

Sex skidåkare omkom i snöskred på hög höjd i Schweiz på lördagskvällen. Ytterligare en omkom i en lavin i Österrike, rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB.

Nöje

Svensk dokumentär fick Sundance-pris

Den svenska dokumentären "Pervert Park" har fått ett av juryns specialpris vid den amerikanska filmfestivalen Sundance. Filmen, som är gjord av det svensk-danska paret Frida och Lasse Barkfors, handlar om en trailerpark i Florida som befolkas av dömda sexbrottslingar.

Mer läsning

Annons