Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis utreder ny härva med sexköp av barn

Anmälningarna har nyligen kommit till Örebropolisen och polis och åklagare har startat en utredning.

Annons

– Men den är precis i sin början, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg.

Hon har i en skrivelse till Örebro tingsrätt begärt att advokater, målsägandebiträden, ordnas till de flickor som enligt anmälan utsatts.

Är det en helt ny härva eller har den förgreningar till tidigare uppmärksammade fall i länet?

– Den är helt ny, svarar Pia Åsberg.

Hur många flickor handlar det om?

– Det kan jag inte säga eftersom utredningen är så ny. Vi börjar med att höra flickorna och övergår sedan till misstänkta.

Hur många misstänkta finns?

– Det är omöjligt att veta i ett så här tidigt skede. Det får förhören med flickorna och den fortsatta utredningen visa.

Är härvan koncentrerad till Örebro län?– Ja misstankarna gäller köp inom länet. I varje fall hittills.

Vilken ålder är det på flickorna?

– Det vill jag heller inte gå in på. Det enda jag kan säga är att det handlar om flickor under 18 år eftersom köp av sexuell handling av barn är en rubricering som sträcker sig upp till 18 år.

Det här är tredje härvan på kort tid, i Örebro län, med sexköp från barn. Nyligen avslöjades en härva där tre män 60, 59 och 58 år, misstänks ha köpt sex av en 17-årig flicka.

Tidigare i år dömdes tre män till fängelse för köp av sexuell handling av en 13-åring och en 16-åring, den yngsta flickan ska ha varit 12 år då köpen började.

När startade den nya härvan?– Det är också sådant det är för tidigt att uttala sig om. Utredningar av det här slaget är alltid omfattande och det kommer fram många uppgifter under arbetets gång, säger Pia Åsberg.

Mer läsning

Annons