Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker vittnen efter vansinnesfärden

Efter den våldsamma bilfärden som slutade i försök till mord söker polisen nu vittnen. – Någon borde ha sett bilen på fel sida vägen, säger Peter Persson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Annons

Det var på torsdagskvällen som Örebropolisen berättade för NA om hur en 51-årig man, som transporterades av Socialtjänsten mellan Hällefors och Örebro, greppade tag i förarens ratt och enligt rapporten styrde bilen över mot mötande trafik. Händelsen var så allvarlig att den rubricerades som försök till mord.

– Tydligen ska bilen, en silverfärgad Toyota, ha varit över på fel sida vägen vid flera tillfällen. Vi önskar nu att komma i kontakt med vittnen som sett bilen på fel sida vägen. Någon borde ju rimligtvis ha tänk ”Oj, här kommer en bil på fel sida”, säger Peter Persson.

– För oss är det viktigt att knyta upp vittnen som kan ge sin syn på händelsen. Sedan tidigare finns de som reste i bilen. Händelsen ska ha ägt rum torsdagen den 26 februari klockan 16.00-16.45 på länsväg 244 mellan Grythyttan och Lilla Mon, fortsätter han.

51-åringen är känd av polisen sedan tidigare och sitter anhållen. Han misstänks även för hot mot tjänsteman.

För att tipsa polisen: Ring 114 14.

Mer läsning

Annons