Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för dödshot via e-post

Nu går Örebropolisen ut och varnar på Facebook. För dödshot via epost.

Annons

På sin Facebooksida uppmärksammar polisen att det på senare tid skickats ut e-post till privarpersoner med hot om att mottagaren ska mördas om denne inte betalar pengar. Polisen skriver:

”I korthet går det till så att bedragaren skickar e-post där han/hon säger sig vara yrkesmördare som fått ett kontrakt på att ta e-postmottagaren av daga. Mördandet kan dock undvikas, eller i vart fall senareläggas, om man betalar sammanlagt 9000 dollar i olika omgångar.De allra flesta människor förstår att den här typen av brev är bluff och inget att vara rädd för, men det är naturligtvis väldigt otrevligt att bli dödshotad”.

Polisen uppmanar nu alla som drabbas att anmäla. För att inte minst få veta frekvensen av bedrägeriförsöken och kunna lägga ett stort pussel.

Vidare konstaterar Örebropolisen:

"Det är mycket svårt att klara upp de här brotten av olika skäl. Breven skickas som massutskick via olika servrar runt om i världen, och att leda i bevis vem som tryckt på Skicka-knappen till en e-post som kanske har passerat Sydkorea, Chile, Tyskland, Vietnam etc. är ungefär lika svårt som att hitta en enkrona man tappat någonstans i Östersjön från en Finlandsfärja".

Mer läsning

Annons