Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polissatsning i länet mot ungas drickande

Polisen gör en satsning i hela Örebro län för att komma åt alkoholen bland unga.
Poliser och socialarbetare i länet utbildades under tisdagen som en förberedelse för den satsning som kallas Kronobergsmodellen. Att den heter så beror på att den först prövades i Växjö.

Annons

Utbildningsdagen var ett led i samarbetet mellan polisen och länsstyrelsen för att minska tillgången på illegal alkohol.

– Modellen är inte helt ny för oss. Vi har redan praktiserat den i framför allt Örebro och i södra delen av länet, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

–  Satsningen innebär direkt ingripande vid minsta misstanke om att unga druckit eller då de går och bär på kassar som kan misstänkas innehålla det som sedan ska drickas. Förutom minskat drickande leder arbetet till färre brott bland unga och att langare ställs till svars.

Torbjörn Carlson säger att en förutsättning är bra samarbete mellan polis och socialtjänst.

– Men även med föräldrarna så att de är vaksamma på vad som sker. Det är också viktigt för oss att kunna få fram varifrån ungdomarna fått alkoholen.Poliser från Örebro och socialtjänsten har tidigare träffat de poliser i Växjö som arbetat fram modellen.

– Avsikten är att den under det här året ska tilllämpas fullt ut i hela länet.

Mer läsning

Annons