Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prognos: Flera snöfall närmsta tiden

Snöfallsområdena kommer att avlösa varandra under de närmaste dagarna. Och minusgrader borgar för att flingorna får ligga kvar på marken.

Annons

Örebro län har inte varit bortskämt med vinterkänsla den här vintern. Trots att vi är inne i slutet av januari har dagarna med kyla och ett vitt snötäcke på marken varit lätträknade. Men med start idag verkar det nu vända - i alla fall på kort sikt.

- Det lätta snöfallet kommer att fortsätta till eftermiddagen och ger totalt ett par centimeter snö. Nästa snöfallsområde dyker upp redan till kvällen och kommer till och från att ge ifrån sig nederbörd ända till i morgon. Temperaturen ligger mellan ett par minusgrader och någon plusgrad, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Tisdagen bjuder på uppehållsväder stora delar av dagen. Men framåt kvällen kommer ett stort snöfallsområde att dra in söderifrån - och det ligger kvar länge.

- Ja, området täcker hela södra Sverige och kan ligga kvar ändå till torsdag förmiddag. Totalt kommer det att ge mellan tre och sju centimeter snö, lokalt mer. Temperaturen sjunker och landar på mellan två och fem minusgrader på torsdag, så det finns goda chanser att snön får ligga kvar, säger Erik Rindeskär.

Vindarna kommer att vara svaga under de närmaste dagarna.

På NA:s vädersajt hittar du lokala prognoser för den kommande perioden. 

Mer läsning

Annons