Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prognos: Nu parkerar högtrycket över länet

Idag ska en kallfront passera Örebro län. Efter den etablerar sig ett högtryck - som ger vackert höstväder i flera dagar.

Annons

Väderläget just nu är stabilt och vad meteorologerna betecknar som lugnt. Temperaturen skiftar bara någon enstaka grad från dag till dag och vinden är svag. Variationerna är små - och det är ett väderläge som verkar bestå. 

- Ja, så är det. Idag ska en kallfront passera söderut över landet. För Örebro läns del passerar den senare idag och då ökar molnigheten. Det kommer troligen att vara fortsatt uppehåll och en temperatur mellan 16 och 18 grader, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

När kallfronten passerat parkerar ett högtryck över länet. Lördagen blir starten för en flera dagar lång period av fint septemberväder.

- Solchanserna på lördag och söndag är goda. Möjligtvis kommer ett molnområde in över länet i morgon eftermiddag, men temperaturen blir runt behagliga 18 grader.

Inga större förändringar väntas i början av nästa vecka.

- Vädret är fortsatt högtrycksbetonat, soligt och stabilt. Möjligen kan det bli ytterligare något varmare från och med måndag, säger Christoffer Hallgren.

På NA:s vädersajt hittar du den senaste prognosen. 

Mer läsning

Annons