Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen förbereder flyktinglag

Regeringen förbereder en lag som tvingar alla kommuner att ta emot flyktingar.I USA har skaparen till en internetsajt där det förekommit handel med droger i stor omfattning ett långvarigt fängelsestraff att vänta.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Lugn natt i länet

– Vi har inte haft några speciella ärenden i natt, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

Studie: Missbruksbarn far mycket illa

Barn till missbrukare löper sju gånger större risk än andra barn att utveckla ett eget missbruk, visar en forskarstudie som presenteras på DN:s debattsida.

Minst 60 000 barn i Sverige har en föräldrar med allvarliga missbruksproblem, visar studien som bland annat bygger på erfarenheterna hos sammanlagt över en halv miljon barn som forskare vid Karolinska institutet och Stockholms universitet följt upp i dryga 30 årsåldern.

Sverige

Regeringen förbereder flyktinglag

Regeringen förbereder en lag som tvingar alla kommuner att ta emot flyktingar.

I en intervju med Sydsvenskan säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), som ansvarar för integrationsfrågor, att situationen är "orimlig".

Världen

Kvinna från Parisattack på IS-video

En kvinna som syns på en video som släpptes av extremistgruppen Islamiska staten (IS) i veckan kan vara den kvinna som efterlysts av fransk polis i samband med terrordåden i Paris i januari. Det uppger en källa med insyn i utredningen för tv-kanalen CNN.

Hayat Boumeddiene har pekats ut som flickvän till Amedy Coulibaly, som dödade fyra personer vid ett gisslandrama i en kosherbutik den 9 januari. Hon lämnade Paris före dådet och tros befinna sig i Syrien.

Skapare till knarksajt fälld

Skaparen till en internetsajt där det förekommit handel med droger i stor omfattning har ett långvarigt fängelsestraff att vänta. En jury i New York har funnit honom skyldig, men straffet har inte meddelats ännu.

Ross Ulbricht ska enligt brottsutredningen ha gjort sig en rejäl förmögenhet under de tre år då sajten Silk Road (Sidenvägen) fungerade. Även förfalskade id-handlingar och för hackare användbart material kunde köpas på sajten.

Mer läsning

Annons