Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir vädret under besöket

På lördag anländer kungafamiljen till Örebro för Bernadottejubileet.
Mycket folk väntas dyka upp för att få en glimt av Viktoria och kompani. Men hur blir vädret? Na.se kan ge ganska positiva besked…

Annons

Klockan 12 tolv anländer kungafamiljen till Askersund för att besöka Stjernssunds slott som ägdes av Karl XIV Johan (han övernattade där vid sina resor till mellan Stockholm och Oslo i början av 1800-talet). Då, vid lunchtid på lördag, ska vädret enligt prognoserna bli smått ostadigt, men med en temperatur mellan 15-20 grader.

Vid 14-tiden anländer kungafamiljen till Örebro. Först ut är ett besök på Örebro läns museum där kungafamiljen ska ta del av utställningen "Folkets väl – Folkets val?". Lite synd. I alla fall om man ser till vädret. För enligt vädersajten yr.no:s prognos och SMHI kommer det att spricka upp vid 14-tiden.

– I dagsläget kommer det att bli ganska soligt med uppehållsväder och lite lättare moln, berättar Elin Torstensson, metrolog på SMHI.

Men vädret kommer att hålla i sig under hela efter middagen, enligt prognoserna. Kungafamiljen har flera aktiviteter inplanerade under dagen, bland annat högtidsceremonin vid S:t Nicolai-kyrkan klockan 16 och stor konsert vid Järntorget vid 18-tiden. Vid 19-tiden är jubileumsfesten slut. Och det passar bra. För det är då molnen tittar fram igen och det finns risk för regn.

Samtidigt höjer Elin Torstensson på SMHI ett varningens finger.

– Just nu är dessa prognoser väldigt osäkra. Det kan komma att ändras under veckan, säger hon.

Mer läsning

Annons