Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så drabbas tågtrafiken under långhelgen

En sträcka av Mälarbanan stängs av i över fyra dygn under Kristi himmelfärdshelgen.
Tågtrafiken från Örebro via Västerås ersätts med buss på vissa avgångar.

Annons

Trafikverket varnar för att vissa resor under den kommande långhelgen kommer att få längre restid än normalt. Orsaken är att Mälarbanan mellan stationerna Barkarby och Kallhäll i Stockholm stängs av mellan onsdag den 16 maj klockan 22.00 och måndagen den 21 maj klockan 04.30.

Schaktarbeten Trafikverket ska under avstängningen göra förberedande arbeten inför utbyggnaden av Mälarbanan och underhåll längs sträckan. Bland annat utförs schaktarbeten på banvallen söder om Jakobsbergs station. Inga tåg kan passera på sträckan under tiden.

– Vi vet att avstängningen påverkar många. Därför har vi samlat flera arbetetn på den här sträckan till ett tillfälle, säger Anna Lundman, chef på projekt Mälardalen, i ett pressmeddelande.

Ny avstängning i höst Fjärrtågstrafiken leds om eller ersätts av buss på sträckan Bålsta–Stockholms central. Pendeltågstrafiken ersätts med buss mellan Spånga och Bålsta.

Enligt Trafikverket kommer Mälarbanan att drabbas av två längre avstängningar om året fram till 2016.

Nästa längre avstängning av Mälarbanan, sträckan Barkarby-Kallhäll, sker den 25 oktober klockan 20.00 till den 29 oktober klockan 04:30.

Här stängs tågtrafiken av.

Mer läsning

Annons