Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fördelas de 45 miljonerna

45 miljoner kronor - så mycket har ett 100-tal föreningar och organisationer från länet fått i bidrag från landstinget. Här ser du vem som fick pengar och hur mycket.

Annons

Landstingets nya nämnd för tillväxt, kultur och bildning fattade beslut om bidragsmiljonerna i går.

Ett 100-tal olika organisationer på länsnivå hade ansökt om stöd. Förteckningen över vilka som fick bidrag och hur är omfattande och fyller flera A4-sidor.

– Som ny ordförande i den här nya nämnden känns det jättebra med ett så noggrant utformat material. Vi vill ju lära oss länets alla föreningar, säger Irén Lejegren (S).

Alla som ansökt har blivit inbjudna till dialogmöten med landstingspolitikerna.

Så här fördelar sig de 45 miljoner kronorna:

16 miljoner går till länets studieförbund som ABF, Medborgarskolan, NBV, Studiefrämjandet, Studieförbundet Vuxenskolan, Studieförbundet Bilda, Folkuniversitetet och Sensus.

96 000 kronor går till landstingets kulturpris och kulturstipendier 2011. Vilka som får äran och pengarna är hemligt fram tills att priset och stipendierna delas ut senare i år.

Över 28 miljoner återstår och de går till ungdomsorganisationer, kulturföreningar, pensionärsorganisationer, trafiksäkerhetsorganisationer, sociala stödorganisationer och lokalhållande organisationer som till exempel bygdegårdar och Folkets Husföreningar. Klicka på länken här bredvid så får du se vilka föreningar som fått del av landstingets bidragsmiljoner.

Mer läsning

Annons