Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här gör din kommun under Earth Hour

Annons

Askersunds kommun menar att detta är en symbolisk handling och att kommunen är positiv till att delta. Exakt vad som kommer att ske under lördagen i Askersund är ännu inte bestämt.

Laxå kommun kommer att delta i Earth hour under lördagen och symboliskt släcka vattentornets belysning. Kommunen hoppas även att privatpersoner kommer att delta genom att släcka ner i hemmen.

Lekebergs kommun deltar också genom att släcka ner skyltbelysningen på kommunhuset. Sedan uppmanas privatpersoner att släcka hemma.

Hällefors kommuns hemsida står det att Hällefors kommun kommer att delta och man uppmanar alla kommunmedborgare att göra detsamma.

Kumla kommun är med och släcker ner. Kommunen uppmuntrar privatpersoner och företag att delta på olika sätt. I staden kommer man att märka av detta genom att bland annat Stadshuset kommer att släckas ner.

Hallsbergs kommun har inte tagit några initiativ till att delta i Earth Hour på lördag. Kommunen hoppas i stället att privatpersoner tar eget ansvar och släcker ner.

Degerfors kommun kommer inte att delta i Earth Hour.

Karlskoga kommun är med och deltar. Bland annat kommer kommunstyrelsens hus vara nedsläckt. Omsorg och äldrevård har ombetts att släcka ner så mycket belysning som de har möjlighet till. Även skolor uppmanas att släcka ner belysning som lätt lämnas tända över helgen.

I Nora kommun kommer det i stort sett att se ut som vanligt. Det är för stora ingrepp för att endast släcka ner för en timme.

Ljusnarsbergs kommun deltar i manifestationen. Kommunen uppmanar samtliga verksamheter i stan att släcka ner all så kallad stand by belysning.

Mer läsning

Annons