Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här träffades vi

I dag är det alla hjärtans dag.
Alla bultande, längtande, trängtande hjärtans egen dag.
Vi på NA firar den med att berätta om hur olika örebropar träffades, hur kärleken startade för dem - och hur de lyckas hålla den levande.

Annons
Pia och Jimmy Larsson träffades när han kom till hennes kennel för att titta på valpar.

Bland fyra fosterbarn, 14 hundar och två katter går Pia och Jimmy Larsson omkring och tycker om varandra. För 19 år sedan fick Jimmy en valp gratis, och en fru på köpet.

Det blåser iskallt över fälten i Resta, öster om Stora Mellösa. Pia och Jimmy Larsson hämtar Viggo och Läckra i hundhuset och tar en promenad. Det är unga hundar, busiga och ostyriga. Båda är vattenhundar, Pia tar dem inte gärna till badstranden ”för då ska de dra upp varenda unge”.

Hur möttes ni?

– Det är snart tjugo år sedan. Jag var nyseparerad och tänkte att nästa karl inte skulle ha några barn, inte ha någon mamma och inte ha varit gift förut

Pia hade träffat Jimmy på en stor mc-fest i helgen, och noterat att han var ”så där”. Hennes norfolkterriertik hade valpat. När valparna var ungefär tre dagar gamla ringde det på dörren till lägenheten i Fjugesta.

– Jag öppnar och där står Jimmy. Han ser mig rätt in i ögonen: ”Går det bra att få titta på valparna?” Javisst. Under tiden som han kollar på valparna springer jag runt och rodnar, hjärtat bultar. När han tittat en stund tar han upp Benson i handflatan och vänder sig om: ”Den här vill jag ha!” Svaret kom spontant: ”Det är okej, men då får du mig på köpet, för den vovven har jag tänkt behålla.”

Ett halvt år efteråt, den 13 februari 1993, gifte de sig.

Pia säger att de blivit sammansvetsade med åren, vet vad den andre tänker och hur den mår, utan att fråga.

Pia har två barn från förra äktenskapet, men Jimmy har inga egna barn. Nu har de varit familjehem i 15 år.

– Vi har haft tjugo barn placerade här under de här åren. Det är sånt man inte gör med vem som helst, säger Jimmy.

Pia, vad är det som gör att just ni klarar det?

– Vi tycker om varandra. Jag kan inte gå förbi Jimmy utan att ta i honom, sådant tror jag ger trygghet till barnen.

Läs alla historierna i dagens NA, papperstidningen! Berätta om hur du och din partner träffades! De fem bästa berättelserna belönas med en blombukett. Berätta genom att kommentera den här artikeln. Glöm inte din mejladress!

Pia och Jimmy Larsson träffades när han kom till hennes kennel för att titta på valpar.

fakta

Mer läsning

Annons