Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sämsta kampanjen någonsin"

Miljöpartisten Fredrik Persson är skarpt kritisk till Länstrafikens nya miljonkampanj där vd:n Conny Strand pryder affischerna.
– Jag trodde de skulle göra reklam för att åka buss. Och inte för Conny Strand, säger Persson.

Annons

Länstrafikens miljonsatsning, där Örebro kommun och Landstinget är med och bidrar, faller inte miljöpartisten och oppositionsrådet Fredrik Persson (MP) i smaken.

På affischerna och annonserna är Länstrafikens vd Conny Strand i centrum. Både bild- och textmässigt.

– Jag tycker inte att kampanjen har något med bussar att göra. Det blir väldigt svårt att koppla vad det handlar om. Budskapet, som troligtvis handlar om att få fler att åka buss, går inte fram. 

– Conny Strand är en trevlig person, men det är inte många i Örebro som vet vem det är. Det är en av de sämsta kampanjerna jag någonsin har sett. Så för mig är det  bortkastade pengar, säger Fredrik Persson 

Conny Strand själv

väljer att ligga lågt kring Fredrik Perssons svidande kritik.

– Jag tänker inte kommentera kritiken. Jag tycker inte det är nödvändigt.

Tycker du att budskapet går fram på affischerna? – Vi har gjort mätningar om annonseringen, som bland annat är i NA. Och den visar att en hög andel uppmärksammat den och blivit nyfikna

– Det här är början på en kampanj som kommer att pågå fram till 2014. Mitt ansikte kommer att försvinna från affischerna om ett par veckor. Vi vill att folket i Örebro ska åka mer buss. Och vi vill gärna ha in åsikter och förslag om hur busstrafiken kan bli ännu bättre, säger Conny Strand.

På affischen går det att läsa: "Det är dags att vända på det här. Att ha fler frågor än svar känns fel. Conny är villig att kavla upp skjortärmarna och hugga i. Han tycker att man ska se en uppgift i varje problem istället för ett problem i varje uppgift. Det går att förändra beteenden, styra val och omvända tveksamma. Till att börja med ska han bli bättre på att lyssna. Det måste vara rätt taktik för att ta reda på vad alla här i stan tycker om busstrafiken. Lite lyhördhet och mycket jävlar anamma är en bra start på väg mot nya mål. Nu vill Conny kliva framåt istället för bakåt - gärna tillsammans med alla örebroare!

Mer läsning

Annons