Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara blev inte mobbad

 – Vi bestrider helt påståendet att Sara skulle ha mobbats. Problemet var att hon inte inordnade sig i den nya organisationen, där hon fick en ny chef över sig.

Annons

Så lyder kommentaren från den nya ledning för verksamheten Sara ansvarade för. Sara fick en förnyad anställning som föreståndare strax före omorganisationen men den nya ledningen säger att man blev ”påtvingad” henne av regionledningen och egentligen inte ville ha henne.

Regionstyrelsens ordförande gav henne lovord och anser att omorganisationen inte gjordes som planerat. Han talar om en kaotisk situation med dålig psykosocial miljö och menar att Saras ohälsoproblem är en arbetsskada som organisationen har ett ansvar.

– Det får stå för honom, säger den ansvarige, men den uppfattningen delar inte vi. Hon följde inte verksamhetsbeskrivningen, skötte inte sitt jobb, och så kan vi inte ha det.

Vad gjorde du för att lösa problemet?– Jag pratade med henne ibland men allt det där har vi rett ut med facket. Vi betalade rätt mycket pengar, när anställningen avslutades.

Han säger sig omedveten om hur Sara mådde på jobbet.

Det säger också kvinnan som Sara upplevde som kränkande och dominant. Hon säger sig ha mått dåligt av att utpekas som mobbare och menar att det handlar om en kulturkrock.

– Hon ville bestämma, det handlar bara om det. Det är ju så i det landet hon kommer ifrån, man ska vara chef, synas och ha makt. Jag har mått väldigt dåligt av att utpekas som mobbare.

Mer läsning

Annons