Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Sjöborg Wik villvara bäst i klassen

Sara Sjöborg Wik är en av Sveriges främsta entreprenörer. Det fick hon svart på vitt på sent i torsdags kväll då hon utsågs till Närke/Värmlandsregionens hopp när SM i entreprenörskap avgörs i Stockholm.

Annons
Bäst i regionen. För Sara Sjöborg Wik är entreprenörskap en hjärtefråga.

– Det är det absolut roligaste pris som jag har fått. Jag blev otroligt glad. Jag brinner ju för entreprenörskap, säger Sara Sjöborg Wik som är vd och koncernchef för investmentbolaget Myrina Invest AB i Örebro.

Sara Sjöborg Wik läste juridik och arbetade som affärsjurist innan hon började i familjeföretaget. 1998 blev hon vice vd och år 2000 koncernchef. När pappa Lars Sjöborg gått bort köpte Sara ut sina syskon och är sedan 2008 ensam ägare till koncernen.

– Vår vision är hela tiden att vara bäst i klassen på det vi gör. Våra ledord är engagemang, goda relationer och långsiktighet, förklarar Sara Sjöborg Wik.

Myrina Invest är ett familjeägt holdingbolag som hela tiden söker efter nya verksamheter.

– Vi har alltid tre verksamhetsgrenar i olika stadier. En som ligger långt fram i utvecklingen, en som ligger nära en försäljning och en som fortfarande har mycket utvecklingsbehov. Glasfasader är ett regalskepp i verksamheten och absolut störst, säger hon.

Verkstad och livsmedel är andra branscher som ingår i koncernen. Allt för att sprida riskerna och stå emot olika konjunkturer.

– Vi klarade oss otroligt bra under lågkonjunkturen och nu har ju konjunkturerna vänt uppåt. Det är nästan lite av en ketchupeffekt på marknaden, säger Sara Sjöborg Wik.

Den 3 februari avgörs riksfinalen i tävlingen Ernst Young Entrepreneur of the Year.

"Sara Sjöborg Wik lyfter med egna medel och ett modernt ledarskap entreprenörskap till en ny nivå. Hon ger riskkapital en skapande, mer sofistikerad innebörd, där hennes motto, excellens, utmärker verksamhet, tillväxt och lönsamhet" skriver juryn i sin motivering.

Mer läsning

Annons