Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saudiarabiens kung Abdullah död

I natt kom nyheten att Saudiarabiens kung Abdullah har avlidit. Vargarna som skjutits i Örebro har obducerats och de var överlag friska.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons
Kung Abdullah bin Abdul Aziz al-Saud blev 90 år gammal.

Sverige Kraftig explosion i Malmö

En kraftig explosion skakade marken vid ett bostadshus i Malmö i natt.

–Det har varit en detonation av något slag, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Fyra till fem fönster krossades på fastigheten. Ingen person kom till skada. (Nattbyrån)

Gen bakom fosterdöd identifierad

Svenska forskare har identifierat en gen som kan orsaka fosterdöd i ett sent skede av graviditeten. Forskarna hoppas att kunskapen ska kunna användas vid fosterdiagnostik och för att ställa diagnos vid fosterdöd. (TT)

Skjutna vargar överlag friska

Sjutton av djuren som skjutits under årets vargjakt i Värmland och Örebro har obducerats på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Överlag är djuren friska. (TT)

Världen

Så många vargar får jagas i Finland

I Finland får högst 29 vargar fällas 2015. Jord- och skogsbruksministeriet har beslutat om hur många vargar som får skjutas med syfte att bevara landets vargstam. Det sker på försök under två år. (TT)

Saudiarabiens kung Abdullah död

Den saudiske kungen Abdullah har avlidit. Därmed har en - något överraskande - reforminriktad ledare i det ultrakonservativa landet gått ur tiden.Kung Abdullah efterträds av sin bror Salman.

Dödsbudet kom strax efter att den saudiska televisionen natten mot fredagen brutit sin ordinarie sändning och övergått till läsning ur koranen - ett tecken på att någon av landets kungliga personer har avlidit. (TT)

Ledarbloggen om Kung Abdullah, Vivalla och bloggaren Raif Badawi

Saudiarabiens nya kung, Salman.

Mer läsning

Annons