Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD tiger om budgeten i riksdagen

Det är oklart vems budget Sverigedemokraterna lägger sina röster på i riksdagen. Fram till tisdag eftermiddag är det locket på. – Nej, jag vill inte säga något nu, säger Julia Kronlid (SD), riksdagsledamot från Örebro.

Annons
Julia Kronlid och SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson.

Frågan som alla i riksdagen just nu går och funderar på är om Sverigedemokraterna röstar på alliansens budget mot regeringens förslag och orsakar en regeringskris. Först efter ett gruppmöte i riksdagen på tisdag har partiet sagt att man ska komma med ett besked.

– Det är bättre att du ringer efter gruppmötet på tisdagen, säger Julia Kronlid.

– I morgon ska ett besked förhoppningsvis komma, då det blir känt hur vi kommer att ställa oss, säger Jonas Millard (SD), riksdagsledamot från Örebro.

Det har förekommit uppgifter om att partiledningen styr hårt mot omröstningen i riksdagen på onsdag, men en sådan toppstyrning är inget som partiets örebroare känner igen.

– Jag känner att ledningen lyssnat in både riksdagsgruppen och vad det finns för synpunkter ute i landet, säger Julia Kronlid.

Jonas Millard ger samma bild.

– Jag upplever att man har lyssnat på varandra, och utan att gå in på vilket håll det lutar åt, så har diskussionerna som sådana varit konstruktiva. Man väger för och nackdelar mot varandra och analysera vad som kan hända, säger han.

Mer läsning

Annons