Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

September 2011: Hotfullt moln över kyrkan

”Titta på himlen! Du måste ut och fota, Anna”, ringde grannen P-O Edstam och sa. Anna Viborg greppade kameran och tog Månadens bild i Läsarnas fotoalbum på na.se.

Annons
Hotfullt över Fellingsbro kyrka. Månadens bild i Läsarnas fotoalbum på na.se.

Hon blir så lycklig att hon knappt vet var hon ska göra av sig, när na.se ringer och berättar att hennes dramatiska kvällsbild utsetts till september månads bästa i Läsarnas fotoalbum.

– Jag älskar att fotografera och det är en stor ära att ni tycker att bilden är så bra, skrattar Anna.

Hon berättar om bilden:

– Jag sprang ut i strumplästen när P-O ringt. Det jag såg var så himla stämningsfullt. Mysigt och samtidigt skrämmande. Det såg ut som om domedagen kommit. Snart kommer det ner något från himlen, tänkte jag.

Hängiven fotograf

Anna Viborg är en hängiven fotograf.

– Datorn bågnar av bilder. Jag har skickat in en del bilder till na.se, och en del har blivit publicerade. I februari ska jag, tillsammans med min mentor Anders Forsell, vara med i kulturprojektet Vinterspår. Vi ska ställa ut bilder i Balsta bygdegård, berättar Anna.

Utställningen kommer att bestå av diptyk, samspelande bilder, där ett fotografi av Anna visas intill ett fotografi av Anders. Utställningen kommer att innehålla åtta sådana dubbelbilder.

Inloggad medlem

Bland alla de bilder som skickades in till Läsarnas fotoalbum under december månad har juryn valt ut ytterligare två som får ett hedersomnämnande. Det är Julia Bergs bild av Stina och Siw Lindelöfs bild på hjortar i ett hägn i Noratrakten.

I tävlingen Månadens bild deltar bilder som skickats in till Läsarnas fotoalbum på na.se. Av praktiska skäl väljer vi bara bland de bilder där vi har fullständiga kontaktuppgifter till fotografen. Därför ska du vara inloggad medlem på na.se när du skickar in bilder som ska delta i Månadens bildtävlingen.

Stina.
Hjortar i hägn utanför Nora.

Mer läsning

Annons