Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhusens bemötande får bra betyg

Trots långa köer till operationer är patienterna nöjda med vården på länets tre sjukhus, psykiatrin och Läkargruppen.

Annons

Det visar resultaten av den nationella patientenkäten - en landsomspännande mätning av hur patienterna upplever i vården. Enkäten gjordes i våras vid länets tre sjukhus, Capio Läkargruppen AB samt psykiatrin. I Örebro län lämnade 8 500 patienter sina omdömen om hur de upplevt sitt senaste besök i vården. Patienterna på sjukhusen har allt sedan mätningarna började 2010 sammantaget varit nöjdare än riksgenomsnittets patienter.

Mest nöjda är länets patienter med bemötandet, och man har högt förtroende för den personal som givit behandlingen. Minst nöjda är patienterna, i Örebro län liksom i landet i övrigt, med att få vara delaktiga i beslut om vården och behandlingen samt tillgängligheten. Där visar den senaste mätningen av väntetider i vården att Örebro läns landsting ligger andra sämst i landet var det gäller att uppfylla vårdgarantin för operationer.

Det är nu tredje gången på fem år som samma mätningar görs på sjukhusen och inom psykiatrin. Den mest positiva trenden finns inom psykiatrins slutna vård där nöjdhetstrenden är stark. Psykiatrins öppna vård har däremot patienter som är mindre nöjda med vården än i landet i övrigt.

Mer läsning

Annons