Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsbolag lämnar miljonskulder

Det skogsföretag i Sydnärke som har hamnat på obestånd lämnar 22,5 miljoner i skulder efter sig. Förutom bankskulder är bolaget skyldig pengar till 120 fordringsägare. Kvar i konkursboet finns 128 000 kronor.

Annons

NA har tidigare berättat om det aktuella skogsbolaget. Ägaren har begärt sig själv i konkurs hos Örebro tingsrätt.

Advokat Per Ward från advokatfirman Glimstedt är förvaltare av konkursboet. Nu har han summerat skogsbolagets skulder och tillgångar.

Bouppteckningen visar att endast 128 000 kronor återstår av bolagets tillgångar.

– Det räcker på sin höjd till konkursförvaltarens arvode, säger en sakkunnig.

Varför har högen av skulder blivit så stor?– Det senaste året har varit det svåraste i branschen på de 20 åren vi har haft skogsbolaget. Förut har man kunnat gasa sig ur besvärliga situationer, svarar ägaren.

Vem har skött bokföringen?– Den har skötts löpande av auktoriserade revisorer.

Är det ingen som har hojtat när skulderna har dragit iväg?– Jag fick tillsägelser strax före konkursen. Då tog jag konskekvensen av det. Det är tråkigt för de anställda, men jag har hjälpt dem till nya jobb.

Du står också i skuld till många fordringsägare, ska man inte göra rätt för sig?– Jag har betalat allt utom den här sista tiden. Det kanske går att hitta lösningar i framtiden, en ny konstellation där fordringsägarna kan få kompensation.

Är du orolig för rättsligt efterspel?– Nej, det är jag inte. Jag har gjort allt jag kan, men det blev för tungt att driva vidare.

Mer läsning

Annons