Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skönt att få reda på att bebisen levde"

Gravida Emelie Källberg trillade omkull och slog i magen när en man försökte råna henne.
– Jag tycker det är fruktansvärt att sådant här ska få hända, säger hon.

Annons

Rånförsöket inträffade på Frövi tågstation vid halvelva-tiden på måndagsförmiddagen. Emelie Källberg hade precis gått av tåget och var på väg till jobbet när hon attackerades.

– Det var inget man var beredd på om man säger så. Det gick väldigt fort och han kom bakifrån och försökte rycka med sig min handväska, berättar Emelie.

Mannen fick inte med sig väskan, men den gick sönder och Emelie trillade omkull och slog i magen i samband med rånförsöket. Mannen försvann springande från platsen i riktning mot Ica.

Emelie Källberg, som

är i vecka 21, fördes till kvinnokliniken på USÖ där fostret undersöktes. Och läkarna kunde konstatera att barnet och graviditeten inte hade påverkats av rånförsöket.

– Såklart det var obehagligt. Men det var skönt att få reda på att bebisen levde och mådde bra.

Normalt sett ligger ett foster väldigt skyddad under en graviditet, men enligt Réne Bangshöj på kvinnokliniken kan en kraftig stöt göra att moderkakan lossnar.

Hur mår du själv efter händelsen?

– Jag mår trots omständigheterna ganska bra. Jag är ledig i dag, men imorgon börjar jag jobba igen. Det är lika bra att köra igång så snabbt som möjligt tycker jag.

– Alltså, nu vet jag inte om han visste om jag var gravid eller inte. Men jag tycker ändå det är fruktansvärt att sådant här ska få hända, säger Emelie Källberg.

Händelsen rubriceras som rånförsök, och mannen som försökte råna kvinnan beskrivs som ganska lång och iklädd grå joggingbyxor och svart luvtröja.

– Vi jobbar på att få fram ett eventuellt namn och vi har uppslag att jobba efter. Det kan vara någon boende på orten, men det kan också vara någon som var i Frövi tillfälligt, säger Lennart Andersson vid Lindesbergspolisen.

Mer läsning

Annons