Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöfallet orsakade trafikkaos i länet

(Uppdaterad) Snöfallet orsakade flera trafikolyckor i länet på onsdagskvällen. Fyra viltolyckor rapporterades också, den ena gällde en påkörd varg på E18 vid Villingsberg.
Ingen person ska ha skadats allvarligt i någon av olyckorna.

Annons

Strax före klockan 18 krockade en personbil med en lastbil i stora rondellen i Karlskoga. En person klagade över smärtor i ryggen efteråt.

Mellan klockan 18.07 och klockan 18.54 inträffade tre viltolyckor på olika platser i länet. Två rådjur och en älg kördes på.

- Vi fick även uppgifter om en påkörd varg på E18 vid Villingsberg senare på kvällen, berättar vakthavande befäl Kenneth Johannesson vid Örebropolisen.

Vargen omkom i krocken och var död när den hittades.

Vid Brändåsen ägde en trafikolycka rum, två lastbilar krockade med varandra på riksväg 50 på bron över motorvägen.

Strax efter klockan 19 misslyckades en lastbil med att ta sig upp för backen i Svennevad på riksväg 51. Vid 21-tiden stod det hela fem lastbilar på rad där som inte tog sig upp för backen.

Klockan 19.23 var tre bilar inblandade i en kökrock i Finnerödja.

20.42 körde en bil av vägen på raksträckan in till Hallsberg.

Flera bilar hade problem vid viadukten inne i Hallsberg under kvällen. Efter klockan 22 rapporterades flera olyckor där, bland annat en lastbil som fick sladd och vek sig på mitten och en utlandsregistrerad trailerdragare som körde i diket. 

En annan lastbil fick sladd på riksväg 63 i höjd med Hjulsjö utanför Hällefors och la sig över vägen. Den olyckan ägde rum vid 21-tiden. Lastbilen bärgades bort under natten så vägen är öppen för trafik. 

Mer läsning

Annons