Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snökaos i trafiken

Fem olyckor har rapporterats under natten och morgonen i det intensiva snövädret. Långtradare har blivit stående och stoppat trafiken i flera uppförsbackar.

Annons

Inga uppgifter om personskador finns efter morgonens olyckor, däremot har framkomligheten påverkats på både E18 och E20.

Trafikverket går ut och varnar för besvärligt väglag i hela länet, med halka och lössnö på vägarna.

- Vägverket har inte varit ute och plogat en enda gång på E20. Först nu ser jag en plogbil, berättar NA:s Håkan Risberg vid 10-tiden.

Snön på vägbanorna har packats ihop av trafiken, och vägen är som en tvättbräda.

På E18 vid Eon i södergående riktning inträffade en singelolycka vid 9-tiden på morgonen. Personbilen hamnade på sidan och en person i bilen hade svårt att ta sig ur fordonet.

En singelolycka inträffade på E20 i höjd med Marieberg strax efter klockan 8. En personbil ligger i väggrenen i mitten. Olyckan har inträffat i norrgående riktning, enligt larmet till SOS alarm.

Strax efter klockan 7 inträffade en olycka på E20 i höjd med Brändåsen, en personbil som kört in i en lastbil. Olyckan ska ha inträffat i körfältet i riktning mot Göteborg, uppger SOS alarm. En person ska vara ute ur bilen, enligt larmet.

Vid 2-tiden i natt välte en lastbil på Byrstaavfarten, E20, i riktning mot Örebro, då det rann ut 300 liter diesel som fick saneras. Läs mer här. Trafikverket uppger att framkomligheten är begränsad, och ber trafikanterna att passera med försiktighet. Bärgningsarbetet ska påbörjas under morgonen, och då kan vägen komma att stängas av helt.

Örebropolisen konstaterar också att flera lastbilar står still vid Brattebrobacke söder om Hammar på riksväg 50, och uppmanar att alla trafikanter att ta det försiktigt i dag.

Dessutom har både personbilar och lastbilar problem i backen vid avfarten från E20 upp mot E18 söderifrån.

På E18 vid Villingsberg inträffade en olycka strax före klockan 7, där en personbil gick in i mitträcket i riktning mot Örebro. Vägen fick tillfälligt stängas av mellan trafikplatserna Immetorp och Lekhyttan.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning i länet, vilket innebär att vissa störningar för samhällsfunktioner kan uppstå och att vissa risker för allmänheten föreligger.

Den tunga snön väntas fortsätta falla under dagen, cirka 1-2 decimeter innan snöfallet upphör efter hand under kvällen. Temperaturen kommer att ligga runt noll grader, men det kan bli någon plusgrad till kvällen.

I natt välte en lastbil på E20 i höjd med Byrstaavfarten.
Vid Villingsberg inträffade en olycka i morse.
En lastbil i diket på E18 i höjd med Lanna.
Tappra Örebrocyklister på fredagsmorgonen.

Mer läsning

Annons