Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solförbud skrämmer inte

De två första veckorna ska man helst inte exponera sin tatuering för sol. Trots den soliga sommaren är det fullt upp hos tatuerarna.

Annons

Efter en rundringning till några tatuerare i trakten visar det sig att det är fullbokat hos flera stycken.

-  Det är många som struntar i att tatueringarna är känsliga för sol i början, vi har haft fullbokat fram till semestern och har mycket bokningar när vi öppnar igen, säger Philip Tunér, lärling på "Waterproof Tattos" i Örebro.

Hos tatueraren Stanley Florens i Kumla rullar verksamheten som vanligt och flödet av kunder beskriver han som ganska bra. Han menar att man inte behöver vara så försiktig med tatueringar vid badning och solning i början.

- Det är nya färger nu, så om man bara smörjer in med vaselin och sköter om tatueringen så är det inga problem, menar Stanley Florens.

På "Neddle demon tatto bodypiercing" i Örebro märker man av fler impulsbesök än tidigare.

- På sommaren märker vi att fler besöker oss när de går förbi, men det är fullbokat som vanligt, säger Anton Mattsson, lärling.

Hur vanligt är det med tatueringar med familjeanknytning?- Att tatuera in namn på barnen är en av de vanligaste tatueringarna vi gör, cirka tre i veckan, säger Björn Karlsson, lärling på "Nu eller aldrig" i Karlskoga.

- Hos mig kanske tre av tio tatueringar är namn på familjemedlemmar så som mamma och pappa, säger Stanley Florens.

Men porträtt på familjmedlemmar eller husdjur, som är vanligast i na-läsarnas inskickade bilder, sker mer sällan. De tatueringsstudior na.se talat med tror att många tatuerar in namnen för att de vill hedra sina familjemedlemmar eller ha tatueringen som ett minne över någon som gått bort.

Mer läsning

Annons