Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Som en värre fredag"

Misshandel och rattfyllor har polisanmälts under midsommardygnet. Men för att vara midsommar har helgen varit relativt lugn, rapporterar polisen.

Annons
Bilden är tagen vid en helt annan midsommarfest.

Lekeberg. Under midsommaraftonens kväll greps en 34-årig man i Lekeberg, misstänkt för att ha misshandlat tre personer. En av personerna, en kvinna, fick föras till sjukhus med ambulans där hon fick vård för sårskador i ansiktet.

Mannen anhölls under lördagen, misstänkt för grov misshandel.

Lindesberg. En 45-årig man försökte misshandla två personer med järnrör och kniv under fredagskvällen. Brottsrubriceringen är försök till grov misshandel.

Örebro.

Strax före klockan 22 på midsommaraftonen anmäldes två inbrott, det ena i en villa där altandörren bröts upp och det andra på Strömpis där någon brutit upp en dörr till restaurangen och stulit sprit.

Nora. 

Under natten till lördagen kraschade en 30-årig man med sin fyrhjuling i Nora. Mannen fördes med ambulans till Lindesbergs lasarett för kontroll.

 Karlskoga. En 44-årig man misstänks för att ha kört traktor alkoholpåverkad under midsommarnatten. Mannen fick följa med polisen för att blodprovas då polisen inte kan vara säkra på att mannen verkligen kört traktorn alkoholpåverkad. Han ska ha druckit starköl när patrullen hittade honom. Provet har skickats i väg för analys och resultatet dröjer därför.

Länet. Åtminstone ytterligare sex rattfyllor har anmälts till polisen under midsommardygnet.

– Generellt har dygnet varit som en värre fredag, men inte mer. Vi har klarat oss bra och har inte haft några grövre brott, säger Mats Alexandersson, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län.

Mer läsning

Annons