Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soting fick dubbla arvoden

Lars-Erik Soting (S) har fått dubbelt betalt för cirka 200 timmar.

Annons

"Jag har inte skött mig korrekt" skriver han själv i ett uttalande till partivänner, allmänhet och media. Han lämnar samtliga politiska och fackliga uppdrag, och har meddelat det till Socialdemokraterna och IF Metall.

Lars-Erik Soting har fått ersättning för utebliven inkomst när han ägnat sig åt politiken. Men han uppger nu själv att han vid flera tillfällen under 2008 och 2009 inte redovisat den tiden fullt ut till sin arbetsgivare och alltså inte fått något avdrag på lönen. Det gör att han fått betalt för samma tid från två håll.

"Jag inser att detta inte är acceptabelt och kommer att ta de fulla konsekvenserna av mina misstag" skriver Lars-Erik Soting.

Han kommer nu att rätta till saken med sin arbetsgivare Atlas Copco. Uppskattningen är att det handlar om cirka 24 000 kronor för mycket i lön.

Lars-Erik Soting skriver att det är rimligt att ställa höga krav på förtroendevalda.

"Jag ångrar djupt det som hänt och tänker göra rätt för mig. Jag hoppas att de människor vars förtroende jag svikit kan förlåta de misstag jag gjort.

Ett förtroende tar tid att bygga upp men går snabbt att förlora. Och ett tappat förtroende måste byggas upp igen."

Lars-Erik Soting har suttit i riksdagen för Socialdemokraterna, kandiderade till Europaparlamentet och har varit engagerad i LO och IF Metall.

Inför valrörelsen 2010 har han lanserats som ett tungt namn när det gäller arbetsmarknadsfrågor för Örebros socialdemokrater.

Mer läsning

Annons