Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spaning: Tatuerarnasbästa (och värsta) namn

Vi är vana vid ordvitsarna bland frisersalongerna.
Nu kommer nästa uppstickare i samma genre: Tatuerarna.

Annons

Huvudsaken, Barret co, Bara Här, Hårisont, Hårfint, Hårresande Jenny, Klippt och skuret, Självfallet, Kam Inn... Det är bara ett axplock av länets frisörer som lekt med orden när de namngett sina salonger.

Och tatuerarna är inte sämre. De gillar att knyta an till verksamhetens nålar och bläck i någon form av ordlek - men allra helst på engelska förstås.

Ett tema är det faktum att tatueringarna sitter där de sitter, vilket antyds i form av underdriften Waterproof Tattoos (Örebro) och överdriften Immortal art (Lindesberg).

Bennny Adolfsson i Lindesberg säger att de hade fyra-fem namn innan de bestämde sig för just Immortal art.

- Det var det som nite liknade något annat namn, förklarar han.

Verktygen återfinns i namn som Needle demon, Ink station, Pushing the pins och Skin deep. Och så har vi förstås namnen som travesterar på andra uttryck, som Bondinspirerade With license to ink (Sölvesborg) och Stones-doftande Paint it black (Katrineholm). Och du blir väl aldrig riktigt densamme efter besöket hos Rites of passage i Nacka?

Smärtan refereras till i namn som  House of pain och Plain pain i Stockholm. Alltmedan en studio i Göteborg döpt sig till trygga No fear.

Bland alla engelska namn börjar det komma ett och annat undantag. I Karlskoga öppnade precis Nu eller aldrig. I Johanneshov hittar vi det poetiska (?) namnet Skinnfantasi. Och i Motala bryr man sig inte om att översätta det där med smärtan. Studion heter helt enkelt Ajsomfan. 

Mer läsning

Annons