Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal lagervaror - för en halv miljon

En lageransvarig i länet misstänktes ha stulit varor för över en halv miljon kronor. Nu döms mannen till villkorlig dom och böter.

Annons

Brotten ska ha skett för flera år sedan, mellan våren 2008 och hösten 2009. Mannen, som nekade till brott, ska ha bytt ut artikelnumret på flera varor vilket gjorde att det såg ut som att de inte längre existerade. Några varor uppgavs också som skrotade.

Enligt åklagaren lade mannen också falska beställningar och leveranser på varor inom bolaget och ska på så sätt bluffat till sig varor för totalt 554 000 kronor från sin arbetsgivare.

Mannen, som tidigare är ostraffad, döms nu till villkorlig dom och böter 100 á 200 kronor. Tingsrätten bedömer att det saknas anledning som befarar att han kommer göra sig skyldig till yttterligare brottslighet i framtiden och att villkorlig dom är att föredra. Han ska också betala ett stort skadestånd till sin arbetsgivare.

En kvinna, som åtalades för medhjälp till grov förskingring frias av tingsrätten. Hon nekade till brott och menade i förhören att hon inte visste varifrån varorna kom och att hon antog att mannen köpt dem. Hon frikänns därför med bedömningen att hon inte haft något uppsåt att främja mannens förskingring. Tingsrätten menar också att det inte kan uteslutas att mannen hävdat att varorna kommits över på ett ärligt sätt.

Mer läsning

Annons