Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stigande småhuspriser i länet

Priserna på småhus i Örebro län ökade med två procent under perioden juni-augusti i år jämfört med föregående tremånadersperiod.

Annons

Det ligger i nivå med landet som helhet där prisökningen också var två procent under motsvarande jämförelseperioder, enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

Dalarna är det län som haft den största prisökningen. Uppgången är hela sju procent. Tre län, Västmanland, Västernorrland och Västerbotten, har haft fallande priser under den senaste tremånadersperioden.

Medelpriset för ett småhus i Örebro län under den senaste tremånadersperioden, då det gjordes 535 småhusaffärer, var 1 171 000 kronor. Det är således en ökning med två procent. På årsbasis har småhuspriserna i länet också ökat med två procent.

I länets största kommun, Örebro, bytte 170 småhus ägare under den senaste tremånadersperioden. Snittpriset var 1 821 000 kronor. Det är oförändrade siffror jämfört med föregående tremånadersperiod. På årsbasis har dock småhuspriserna i Örebro kommun ökat med två procent.

Medelpriset på ett småhus i hela landet var 2 024 000 kronor under perioden juni-augusti i år. Det är en ökning med två procent jämfört med föregående tremånadersperiod och på årsbasis är ökningen sex procent.

Mer läsning

Annons