Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störst ökning av vinoch alkoholfritt i länet

Alkoholfritt och vin. Inom de produktsegmenten ökade Systembolagets försäljning till Örebro läns invånare mest under sommarmånaderna.

Annons

Det framkommer i ny statistik som Systembolaget presenterar i dagarna. Siffrorna visar på försäljningen under juni, juli och augusti jämfört med samma period förra året.

Mest påtagligt i statistiken, såväl lokalt som för hela riket, är att försäljningen av alkoholfria drycker ökar i stor omfattning. Jämfört med sommaren 2009 har Systembolagets butiker i hela landet sålt 42 procent mer - 465 000 liter såldes totalt. I Örebro län ökade försäljningen mest. 57,1 procent fler flaskor av alkoholfri dryck såldes i sommar jämfört med förra sommaren. 12 000 liter dryck landade försäljningen på.

Oerhört glädjande

– Det är oerhört glädjande att fler upptäcker Systembolagets alkoholfria sortiment. För att möta kundernas ökade efterfrågan kommer vi fortsätta öka vårt alkoholfria sortiment, säger presschef Lennart Agén i ett pressmeddelande.

En annan produktgrupp som ökade mycket i Örebro län var vin. 1 233 000 liter vin såldes i länets butiker sommaren 2010 - det är en ökning jämfört med föregående sommar med 6,7 procent.

Sprit är den enda produktgrupp där man kan uppvisa en minskad försäljning. 2,3 procent mindre ren sprit såldes i somras i jämförelse med sommaren 2009. 

Mer läsning

Annons