Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort utbud av små hus i länet

Är du ute efter ett fritidshus är Örebro län en utmärkt plats. De senaste åren har det varit ett stort utbud och ska man tro på mäklarna själva i Mäklarsamfundets egen undersökning kommer försäljningspriset inte öka så mycket under vår och sommar, utan hålla sig på en relativt stabil vinternivå i länet.

Annons

Bostadssajten Bovisions siffror sedan 2009 visar att Örebro län länge har haft ett stort utbud och säger att det säljs runt 10 000 fritidshus per år. På kommunnivå finns flest hus till salu i Örebro, Lindesberg och Askersund och minst objekt i Kumla, Hällefors och Laxå.

Genomsnittspriserna varierarSett till hela länet har det genomsnittliga utgångspriset för fritidshus i länet legat runt 700 000 kronor sedan 2010, enligt siffror från Bovision.

Mäklarnas eget samfund genomför regelbundet undersökningar bland sina medlemmar om läget på bostadsmarknaden. När det gäller småhus beskriver de vårmarknaden för småhus som starkt påverkad av allmän oro, försiktighet och bankernas restriktiva utlåning. 1800 fastighetsmäklare deltog i undersökningen som också visar att konsumenterna tar stor hänsyn till räntan och arbetsmarknaden i sina köp.

Oklar prognos om efterfråganPå frågan ”Hur tror du att fritidshussäsongen kommer att bli 2012?” svarade fler än hälften att den kommer vara oförändras, medan lika många trodde på antingen mer eller mindre efterfrågan.

Det högsta genomsnittspriset i länet, mätt under en tre års period, var i oktober 2010 enligt Bovision. Då noterades det genomsnittliga utgångspriset till 760 000 kronor. Det lägsta noterades i mars 2011 nära 550 000 kronor i genomsnittligt utgångspris.

Mer läsning

Annons