Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för mor-kampanjen

Örebroarna har samlat in sammanlagt 56 750 kronor till Kvinnohusets kampanj ”En annan mamma” till mors dag.

Annons

– Det är helt fantastiskt! Pengarna kommer att komma till glädje för både kvinnor och barn som bor på Kvinnohuset, säger Gun Hedlund, ordförande i föreningen Kvinnohuset i Örebro.

Under mors dag var det många örebroare som visade mor att de bryr sig genom att ge bort ett gåvobevis från Kvinnohusets kampanj ”En annan mamma”. Örebroarna samlade in 50 050 kronor via 406 sms och ytterligare 6 700 kronor via Kvinnohusets bankgiro.

– Nu har vi möjlighet att skaffa tv-apparater till alla rum på Kvinnohusets boende för kvinnor och barn. Ibland är det värdefullt att kunna dra sig undan och sitta i fred. Det kommer vara väldigt givande för våra boende, säger Gun Hedlund.

IdeellKvinnohuset är en ideell förening som erbjuder professionell hjälp och en fristad åt våldsutsatta kvinnor och barn. Det skyddade boendet har plats för åtta kvinnor, med eller utan barn. Kvinnohusets främsta arbete består av stöd genom samtal via telefon eller vid besök.

– Med hjälp av råd och stöd går det ofta att ta sig ur en relation utan att behöva flytta in på huset. De som har ett stort skyddsbehov flyttar in. Att det ofta är fullt på boendet säger en hel del om det här problemet.

Kampanjen är ett nytt koncept och väcktes på initiativ av flera företag och organisationer i Örebro.

Vill ni fortsätta med kampanjen nästa år?– Ja! Det här kändes helt rätt och riktigt. Det här är något som vi bara är positiva till.

Viktigt att skapa opinion

– Mäns våld mot kvinnor är den grövsta formen av den brist på jämställdhet som finns mellan kvinnor och män. Det är ett problem som vi har i vår egen stad med omnejd.

En annan mamma fick stöd av flera kända ambassadörer för kampanjen. En av dem är landshövding Rose-Marie Frebran:

– Alla projekt som tar fram våld mot kvinnor ur mörkret bidrar till att minska problemen. En annan mamma bidrar konkret till Kvinnohusets möjligheter att stödja och lindra.

Kvinnohuset i Örebro:

Mer läsning

Annons