Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges vackraste tågresa ska utses – två sträckor i länet nominerade

SJ vill utse Sveriges vackraste tågresa och har därför utlyst en tävling för att få fram en vinnare. Resenärer och SJs personal har fått nominera sina favoritsträckor och av tolv nomineringar finns två i Örebro län.

Annons

I Örebro län är sträckorna Laxå – Karlstad och Örebro – Ludvika nominerade.

"En mysig och äldre järnvägssträcka genom Bergslagens orörda vildmark med raviner, gammal tallskog, sjöar, myrar och tjärnar. Det eleganta stationshuset i Örebro är också K-märkt och ritades av Adolf W. Edelsvärd 1862." Så låter nomineringen för sträckan från Örebro.

”Värmlandsbanan tar dig på resa genom de djupa värmländska skogarna. Tåget glider över den kurviga sträckan nästan som en berg-och-dalbana och passerar dramatiska landskap och blanka sjöar. Resan passerar även ett flertal vackra bevarade stationshus från 1800-talet.” Så lyder motiveringen för resan mellan Laxå och Karlstad.

De tolv sträckorna runt om i landet kan man nu rösta på på SJs hemsida. Tävlingen pågår fram till den sista april. Den vinnande sträckan ska sedan filmas och fotas så att fler kan ta del av de vackra utsikterna.

Mer läsning

Annons