Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tid efter klockan 16? - då får du åka hem

Har du en tid hos Bilprovningen efter klockan 16 i dag?
Då får du vända och åka hem.
– Antingen får du boka om eller boka av tiden, säger Gun-Britt Jörestig platschef för de lokala Bilprovningsstationerna.

Annons

Om inget händer i förhandlingarna mellan Unionen och Almega bryter strejken ut i dag klockan 16. De stationer i Örebro län som berörs av strejken är Lillån, Hallsberg och Lindesberg.

– Det handlar om ungefär 100-150 kunder per station och dag som berörs. Så det kan ju handla om en 450 kunder per dag. Och fortsätter strejken till nästa vecka kommer även våra stationer i Bista och Karlskoga att dras in. Just nu ligger de på ett dotterbolag, berättar platschefen Gun-Britt Jörestig.

Vad gör man om man har en tid bokad hos er efter klockan 16 i dag?– Man ringer till bokningen och bokar om till en tid lite längre fram. För förhoppningsvis håller inte strejken på jättelänge. Eller så kan du boka av tiden förstås.

Och boka en tid hos en privat bilprovning?

– Ja, precis.

För de privata bilprovningsstationerna fortsätter som vanligt under strejktider.

Gun-Britt Jörestig håller nu tummarna för att konflikten mellan Unionen och Almega ska lösa sig.

– Det här är ju egentligen de sämsta tiderna för en strejk att bryta ut för oss. Så nu får vi se hur det blir. Samtidigt är det inga körförbudstider just nu, om man inte slarvat själv, säger hon.

Strejken

Mer läsning

Annons