Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips: Så överlever du helgen i väntan på lön

Tom plånbok och sönderslagen spargris? Januari är inte shoppingmånaden deluxe, men även för den julklappsfattige finns det nöjen.

Annons
Sällskapsspel - ett billigt nöje.

Att mötas av meddelandet ”köp medges ej” när man ska handla mjölk till kaffet är ingen favorit. Konsumtionsmånaden december lämnar många tomma fickor efter inhandlande av färdiga matkassar, leksaksbilar och surfplattor. Därför bad vi er läsare om tips på nöjen till helgen som inte kostar en krona.

Rota fram sällskapsspelen ur skåpet som sällan öppnas och bjud in ett par vänner du träffar alldeles för sällan till ett parti.

Passa på att åka skridskor mitt i staden om minusgraderna infinner sig, Järntorget erbjuder både is och utsikt över Slottet.

Varför inte svänga förbi biblioteket för att på måfå välja en bok du inte ens haft en tanke på att läsa innan.

Fyll en termos och ta en promenad vid Hjälmaren eller strosa längs Svartån eller i Stadsparken. Även om ljuset börjar komma tillbaka kan givetvis även den mörka kvällen fyllas med aktivitet.

En kortlek, en granne och en kopp kaffe kan vara inledningen till en härlig kväll på ljugarbänken.

Öppna kyl, frys och skafferi och undersök om det finns några bakmöjligheter. Kanske finns ingredienser till en oslagbar paj eller godbitar som kan passa framför en film som inte setts på länge framåt kvällningen.

Eller kanske passar det bättre att stänga av både tv och radio och njuta av en bok eller bara av tystnaden och lugnet.

En tom plånbok behöver inte betyda ett tomt helg-schema för gratis kan sannerligen vara gott.

Mer läsning

Annons