Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolfte vargen skjuten - jakten avslutad

Under söndagen sköts den sista vargen i jaktområdet i länet. Troligen sköts den i vargreviret i Nora.- Det är med stor sannolikhet i Nora, säger Mariana Skoglund, enhetschef för art och vilt vid länsstyrelsen.

Annons

Vargjakten är avslutad för i år. Den sista vargen sköts strax efter klockan 15 på söndagen. Men vilket revir den sköts i är fortfarande oklart.

– Jag blev kontaktad av jaktledaren. Han hade inte hunnit få så mycket information än, säger Mariana Skoglund, enhetschef för art och vilt vid länsstyrelsen.

På grund av snöovädret kan det ta ett par timmar för länsstyrelsens besiktningsman att ta sig till jaktområdet, enligt Mariana Skoglund. Därför kan det dröja innan länsstyrelsen kan slå fast vilket revir vargen sköts i.

– Jaktledaren ringde från Nora, så det är med stor sannolikhet i Nora. Men vi kan inte svara på det förrän det tagits DNA-prov på vargen. De rör sig ju i gränszonerna mellan reviren, säger Mariana Skoglund.

Totalt har tretton djur fällts under vargjakten i länet. Jakten har pågått i två revir i norra delen av länet: Mårdshyttan och Nora.

En varg som avlivades i jaktområdet räknades inte in bland de fällda vargarna i årets licensjakt. Den avlivades på grund av djurskyddsskäl. Vargen hade skabb. Därmed räknades tolv djur in i jaktkvoten.

Mer läsning

Annons