Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommie blir bloggare med många tips

Tommie Kajtner, 22 år från Örebro, är en av dem som har varit med att bygga upp sajten. Just nu jobbar han som trainee på Digital Information i Örebro. Har han tur kanske det kan leda till ett riktigt jobb.

Annons

– Det började med att jag var på arbetsförmedlingen för att söka jobb. Och då var NA där och berättade om att de skulle dra i gång en sajt. Och jag hade väl några idéer som jag förde fram och på så sätt blev jag inblandad i det hela. Vi var ju ett helt gäng som hade synpunkter.

För Tommie Kajtner var det viktigt att den nya sajten inte skulle bli, eller ska bli, någon form av en ny platsbank, sådana finns det redan. Utan att det ska bli just en mötesplats där arbetslösa kan vara aktiva och få kontakter av olika slag.

– Är man arbetslös gäller det att själv vara väldigt aktiv för att hitta ett nytt jobb. Det är ingen som kommer att ringa dig och erbjuda dig ett drömjobb om du bara sitter hemma och väntar ocg spelar Counter strike på datorn. Man måste också vara beredd på att ta vilket jobb som helst i början även om det inte är drömjobbet.

Tommie kommer också själv att blogga på den nya sajten om sina egna erfarenheter av att vara arbetslös och om vad som är viktigt att tänka på när man söker jobb.

– Även om man inte har några arbetslivserfarenheter är det viktigt att visa upp vad man har gjort. Allt från att berätta om man tillhör någon förening, idrottar eller till och med är intresserad av att titta på fåglar på Öland höll jag på att säga.

– Men allt ger en bild av vilken person man är. Och det är väldigt viktigt för en arbetsgivare att få veta.

Mer läsning

Annons