Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre års fängelse för brutal misshandel

Den funktionshindrade mannen misshandlades svårt och låg medvetslös i flera timmar. Först morgonen efter lyckades han få hjälp. En 24-årig örebroare har nu dömts för den brutala misshandeln.

Annons

Övergreppet inträffade i den pensionerade mannens bostad på en ort i Sydnärke förra året. Dit hade 24-åringen kommit i sällskap med två andra personer för att låna sprit.

Mannen sa åt dem att de inte var välkomna, men släppte in trion i alla fall.

Därefter blev 24-åringen av någon anledning ursinnig på den funktionshindrade mannen. Han slog till mannen som for in med huvudet i väggen. Blod stänkte upp på tapeten.

Därefter misshandlades pensionären med en flaska.

Sedan lämnade 24-åringen lägenheten, men först efter att ha tagit med sig en dator och ett svärd.

”Tänk om jag slagit ihjäl gubben” ska 24-åringen ha sagt efteråt till en av de övriga personerna som var med i lägenheten.

Pensionären kommer bara ihåg att han träffades av ett slag. Därefter tuppade han av och blev liggande hela natten. När han vaknade till var det morgon, och han lyckades till slut ta sig ut på gatan där han fick hjälp av en bilist.

Han fördes till sjukhus där han fick vård för omfattande skador. Bland annat var hans näsa bruten.

När rättegången hölls för en tid sedan nekade 24-åringen till misshandeln. Däremot erkände han stölden av datorn och svärdet.

Misshandeln beskrivs av tingsrätten som osedvanligt brutal.

Mannen fälls även för ett annat hänsynslöst brott. Tillsammans med en 36-årig kumpan stal han en tv värd hela 35 000 kronor från en man i Sydnärke. Mannen sparkades och slogs blodig.

Sedan tvingade de honom att skriva under ett kvitto som skulle visa att han sålt tv:n till dem.

Tv:n hade mannen fått av sin pappa i födelsedagspresent.

Mannen som rånades beskrivs i domen som en människa med ”en särpräglad personlighet”. Han har haft särskilt svårt att värja sig mot männen, som inte tvekat att utnyttja hans svaghet.

24-åringen döms nu till tre års fängelse för de här brotten och en rad andra brott. Bland annat fälls han för flera bedrägerier på Blocket och Tradera.

Hans 36-årige kumpan fick åtta månaders fängelse.

Mer läsning

Annons